Новий коронавірус більш чутливий до алкоголю, ніж атипова пневмонія. До такого висновку прийшла група вчених з Німеччини та Швейцарії в ході експерименту, передає bbcccnn.org із посиланням на South China Morning Post.
“Вірус можна майже повністю знищити при концентраціях етанолу до 30 відсотків”, – говорять фахівці.
Хоча в багатьох спиртних напоях, таких як віскі, горілка або джин, вміст алкоголю є вищим цього рівня, вчені радять використовувати їх в якості дезинфікуючого засобу для рук тільки в безвихідних ситуаціях.
Вчені підкреслюють, що люди не повинні розглядати вживання алкоголю, як спосіб запобігання або ж лікування COVID-19.
Стефані Фендер з відділу молекулярної та медичної вірусології Рурського університету в Бохумі та її співробітники використовували вірусний штам від пацієнта з Мюнхена, а потім інфікували ним клітини тварин. Ці клітини поміщали в спиртові розчини різної сили.